Niki Lauda is vijf maanden na zijn longtransplantatie opnieuw in een ziekenhuis van Wenen beland. De 69-jarige drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 heeft een zware griep en ligt uit voorzorg op de intensive care, meldt een woordvoerder van de kliniek.

De Oostenrijker kan waarschijnlijk de komende week het ziekenhuis al weer verlaten. Lauda moest een geplande vakantie naar Ibiza afzeggen toen hij grieperig werd.

De gezondheid van Lauda is nog altijd kwetsbaar. "Er is in zijn familie een griepgolf en daarom moet hij bij ons worden behandeld", aldus de woordvoerder van het Allgemeinen Krankenhaus in Wenen (AKH).

Lauda kreeg begin augustus de longen van een donor nadat de voormalig coureur een longinfectie had opgelopen en amper nog kon ademhalen. De Oostenrijker is als adviseur actief bij het Formule 1-team Mercedes.

Lauda wil dit jaar weer Grands Prix bezoeken

Sinds een zware crash in 1976 op de Nürburgring is Lauda longpatiënt. Hij liet eind december nog weten dat het heel goed met hem ging en dat zijn nieuwe longen het prima doen.

"Ze lopen als een klok'', zei Lauda, die de wens uitsprak dat hij in maart bij de eerste Grand Prix van dit jaar in Melbourne er weer bij wil zijn.

Door de longtransplantatie kon Lauda het afgelopen half jaar geen races bezoeken. Hij zag op tv hoe Mercedes-coureur Lewis Hamilton wereldkampioen werd en dat het team voor de vijfde keer op rij de titel bij de constructeurs pakte.