De naam Force India verdwijnt definitief uit de Formule 1. De Britse renstal, die afgelopen seizoen van de ondergang werd gered, rijdt in 2019 onder de naam Racing Point F1 Team.

De Canadese zakenman Lawrence Stroll nam de noodlijdende equipe in augustus over van Vijay Mallya, waarna die onder de nieuwe naam Racing Point Force India verder ging.

Nu verdwijnt die laatste toevoeging dus definitief, zo blijkt uit de inschrijflijst die de FIA zaterdag openbaar heeft gemaakt.

Komend seizoen zijn Sergio Pérez en Lance Stroll, de zoon van de nieuwe teameigenaar, de coureurs voor Racing Point F1. Stroll neemt het zitje over van Esteban Ocon, die zich tevreden moet stellen met een rol als reserve bij Mercedes.

Ook Ferrari heeft de naam voor komend seizoen officieel aangepast. De Italiaanse renstal is komend seizoen bekend onder de naam Scuderia Ferrari Mission Winnow.

Nieuwe coureurs kiezen startnummer

De meeste nieuwe coureurs voor komend seizoen hebben hun startnummer gekozen. Zo start Lando Norris (McLaren) met nummer vier, Antonio Giovinazzi (Sauber) met 99, Robert Kubica (Williams) met 88 en zijn nieuwe teamgenoot George Russel met 63. Alleen Alexander Albon (Toro Rosso) moet nog een nummer kiezen.

De coureurs die terugkeren houden allemaal hun oude nummer. Dat betekent dat Max Verstappen net als dit seizoen met nummer 33 start en Lewis Hamilton er als wereldkampioen niet voor kiest om met nummer 1 te rijden, maar vasthoudt aan nummer 44.

Het nieuwe seizoen gaat medio maart van start met de Grand Prix van Australië. De race op het circuit van Albert Park staat voor 17 maart geprogrammeerd.