Max Verstappen heeft dinsdag in Abu Dhabi voor het laatst dit jaar in de auto van Red Bull Racing gereden. De 21-jarige Limburger legde op het Arabische circuit in totaal 131 ronden af.

Dat deed Verstappen in het kader van een tweedaagse test namens bandenleverancier Pirelli. Daarbij rijden de coureurs volledig in dienst van de bandendistributeur.

Alle teams zijn daarbij verplicht om dezelfde auto te gebruiken als waarmee afgelopen zondag de laatste Grand Prix in Abu Dhabi werd verreden. Dit om te voorkomen dat er allerlei nieuwe onderdelen worden uitgeprobeerd met het oog op 2019.

Sebastian Vettel klokte namens Ferrari de snelste tijd op het Yas Marina Circuit. De 31-jarige Duitser noteerde 1.36,812 en reed in totaal 67 ronden. Mercedes-coureur Valtteri Bottas (120 ronden) gaf zes tiende toe op Vettel. Verstappen klokte de vierde tijd: 1.37,947.

Räikkönen keert terug in auto van Sauber

Kimi Räikkönen reed tijdens de testsessies voor het eerst sinds 2001 weer in een Formule 1-auto van Sauber. De 39-jarige Fin, die van 2014 tot afgelopen zondag voor Ferrari reed, komt komend seizoen weer uit voor het Zwitserse team waarvoor hij op twintigjarige leeftijd zijn Formule 1-debuut maakte. Räikkönen kwam tot 102 ronden in de Sauber en klokte de elfde tijd.

Formule 2-kampioen George Russell reed alvast zijn eerste ronden in een auto van Williams. De Brit, die komend seizoen zijn Formule 1-debuut gaat maken voor de Britse renstal, reed 42 ronden en zette de tiende tijd neer.

Verstappen eindigde zondag bij de afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi als derde en stelde zo de vierde plaats in de WK-stand veilig. Wereldkampioen Lewis Hamilton kwam als eerste over de streep op het Yas Marina Circuit.

De Fransman Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, zal woensdag de plaats van de Nederlander innemen.