Daniel Ricciardo baalt dat hij in zijn laatste race voor Red Bull net naast een podiumplaats greep. De Australiër, die de overstap maakt naar Renault, finishte zondag in de Grand Prix van Abu Dhabi als vierde.

Omdat Ricciardo als laatste van de toppers naar binnen ging om zijn banden te vervangen, reed hij lange tijd vooraan in de race. Een overwinning, die hij traditioneel viert door op het podium champagne uit zijn schoen te drinken, bleek er na zijn pitstop niet meer in te zitten.

"Ik had heel graag op het podium gestaan", vertelde de teamgenoot van Max Verstappen na afloop. "Eerlijk gezegd kan ik niet enthousiast worden van de vierde plaats. Het was prachtig geweest om afscheid te nemen van Red Bull met een 'shoey' op het podium."

Ricciardo reed sinds 2014 voor Red Bull, dat hem destijds overnam van zusterteam Toro Rosso. In vijf seizoenen won de 29-jarige Australiër zeven Grands Prix en eindigde hij 29 keer op het podium.

Ricciardo zet vraagtekens bij strategie

Zijn laatste race voor Red Bull begon Ricciardo vanaf de vijfde plaats. Wegens vroege pitstops van de concurrentie kreeg hij de leiding in de schoot geworpen, maar na zijn eigen stop in de 34e ronde keerde de Australiër als nummer vijf terug op de baan.

Op verse banden wist Ricciardo nog wel Valtteri Bottas te passeren, maar Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Verstappen bleven buiten schot.

"Misschien hadden we net als Lewis ook een vroege pitstop moeten maken om onze positie te behouden op de baan, maar achteraf is dat altijd lastig te zeggen", analyseerde de nummer zes in de WK-eindstand de laatste race van het seizoen. "Al waren we uiteindelijk gewoon niet snel genoeg."

"Een derde en een vierde plaats voor het team is uiteindelijk gewoon solide. Ik sluit dit hoofdstuk nu af. Dank aan de hele Red Bull-familie. Ik heb hier een mooie tijd gehad, met mooie herinneringen."

Ricciardo gaat bij Renault in 2019 een team vormen met de Duitser Nico Hülkenberg. De plaats van de Australiër bij Red Bull wordt overgenomen door de Fransman Pierre Gasly.