Haas F1 Team heeft donderdag in aanloop naar de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi protest aangetekend tegen de auto's van Racing Point Force India.

Vertegenwoordigers van beide teams worden vrijdag, nog voor het begin van de eerste vrije training, bij de racestewards verwacht.

De organisatoren van de Formule 1 melden niet wat Haas precies heeft aan te merken op de wagens van Racing Point Force India, dat tot de zomer Force India heette maar na een faillissement een nieuwe naam kreeg.

De auto VJM11, waar Racing Point Force India mee rijdt, is ontworpen door het oude team en vermoedelijk is Haas F1 Team het daar niet mee eens.

In de statuten van de Formule 1 staat dat een wagen door de vergunninghouder moet zijn gemaakt en het is de vraag of die regel ook van toepassing is op Racing Point Force India.

Nummers vijf en zeven in WK-stand voor constructeurs

Haas F1 Team en Racing Point Force India zijn op dit moment respectievelijk de nummers vijf (90 punten) en zeven (48 punten) in de WK-stand voor constructeurs en de kans is ook groot dat dat na dit weekeinde zo blijft.

Mercedes verzekerde zich twee weken geleden bij de Grand Prix van Brazilië voor het vijfde jaar op rij voor de wereldtitel doordat Lewis Hamilton de tumultueus verlopen race wist te winnen.

Hamilton zelf stelde een maand geleden bij de Grand Prix van Mexico al eveneens voor de vijfde keer in zijn loopbaan de wereldtitel veilig voor de individuele coureurs.

De Grand Prix van Abu Dhabi start vrijdag om 10.00 uur Nederlandse tijd met de eerste vrije training en eindigt zondag om 14.10 uur met de race op het Yas Marina Circuit.