Robert Kubica heeft volgens diverse media met Williams een akkoord bereikt over een contract voor komend seizoen als Formule 1-coureur. De 33-jarige Pool fungeerde dit seizoen als test- en reserverijder van de Britse renstal.

Kubica had ook een aanbod gekregen van Ferrari om daar testcoureur te worden. Hij heeft nu definitief gekozen voor een stoeltje bij Williams, zo melden Motorsport.com en Autosport.com dinsdag.

Voor Kubica zou het een definitieve terugkeer in de Formule 1 betekenen. De Pool, die tussen 2006 en 2010 voor Sauber en Renault reed, liep in 2011 ernstig arm- en handletsel op na een zware crash tijdens een rally in Italië en moest daardoor abrupt afscheid nemen van de koningsklasse van de autosport.

Kubica behoorde destijds tot een van de grote beloften in de Formule 1. In 2008 won hij namens Sauber de Grand Prix van Canada, zijn eerste en tot dusver enige overwinning.

Dit seizoen heeft Kubica tijdens vijf testdagen en twee testsessies op de vrijdag voor een Grand Prix in de auto van Williams gezeten.

Williams legde eerder Russell al vast

De stoeltjes bij Williams worden op dit moment nog bezet door de Canadees Lance Stroll en de Rus Sergey Sirotkin, maar voor de twee coureurs is in 2019 geen plek meer bij de Britse renstal.

Sirotkin kreeg een jaar geleden nog de voorkeur boven Kubica, die toen ook in de race was voor een stoeltje bij het team.

Williams legde eerder al George Russell vast. De twintigjarige Brit gaat op dit moment aan de leiding in het Formule 2-kampioenschap.

Het Britse Formule 1-team nadert het einde van een teleurstellend seizoen. Sirotkin en Stroll pakten bij elkaar slechts zeven punten en het team staat onderaan in de WK-stand voor constructeurs.

Komend weekend wordt in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen verreden.

Programma GP Abu Dhabi

 • Vrijdag, 10.00 uur:
  Eerste vrije training
  14.00 uur:
  Tweede vrije training
 • Zaterdag, 11.00 uur:
  Derde vrije training
  14.00 uur:
  Kwalificatie
 • Zondag, 14.10 uur:
  Race