McLaren heeft de Braziliaan Sérgio Sette Camara dinsdag vastgelegd als testcoureur voor het komende Formule 1-seizoen.

De twintigjarige Camara rijdt op dit moment in de Formule 2, waarin hij vorig jaar op Spa-Francorchamps zijn eerste Grand Prix-zege boekte.

Camara kwam eerder uit in het Europese en het Braziliaanse Formule 3-kampioenschap en in de Toyota Racing Series.

De Braziliaan is bij het Formule 2-team van Carlin teamgenoot van de Brit Lando Norris, die volgend jaar samen met de Spanjaard Carlos Sainz de stoeltjes van McLaren in de Formule 1 bezet.

'Wil me verder ontwikkelen als coureur'

"Het is mijn droom om op een dag Formule 1-coureur te worden", aldus Camara. "Ik wil McLaren bedanken voor deze prachtige kans."

"Mijn doel is om onderdeel te worden van het team en nauw met de mensen van McLaren samen te werken. Op die manier hoop ik veel te leren en me te ontwikkelen als coureur", besluit de Braziliaan.

Wat het vastleggen van Camara als testcoureur betekent voor Nyck de Vries is onduidelijk. De 23-jarige Nederlander maakt onderdeel uit van het talentenprogramma van de Britse renstal en is ook actief als Formule 2-coureur.

De Vries staat mede door drie zeges vierde in de Formule 2-stand, twee plaatsen hoger dan Camara. De Braziliaan wist dit seizoen nog geen race te winnen. Alleen de Grand Prix van Abu Dhabi (eind november) staat dit seizoen nog op het programma in de Formule 2.