Daniel Ricciardo is donderdag teruggekomen op de stevige uitspraken die hij zondag na de Grand Prix van Mexico deed. De Australiër maakt het jaar 'gewoon' af bij Red Bull Racing, al was er nooit echt sprake van dat hij de laatste twee races zou overslaan.

Ricciardo leek op Autódromo Hermanos Rodríguez achter teamgenoot Max Verstappen op weg naar de tweede plaats, maar in de slotfase van de race liet zijn auto hem voor de zoveelste keer dit Formule 1-seizoen in de steek.

Het leidde tot woede bij de coureur die vanaf 2019 voor Renault rijdt en bij Red Bull wordt opgevolgd door Pierre Gasly. "Ik kan beter Gasly alvast met die auto laten rijden. Ik ben er klaar mee, al weet ik dat niemand het expres doet. Ik kan op zondag beter niet meer komen. Wat mij betreft slaan we de twee resterende races over", zei hij onder meer.

Daar komt Ricciardo dus op terug. "Ik rij de laatste twee races gewoon", helpt hij in een video op Instagram eventuele misverstanden uit de wereld.

"Ik had meer diepte- dan hoogtepunten en dat is frustrerend, maar ik ben het mezelf en het hardwerkende team verschuldigd om nog twee keer te starten. Ik ben er nu een paar dagen tussenuit en dat voelt goed."

Ricciardo: 'Ik doe gewoon mee aan de laatste races'
41
Ricciardo: 'Ik doe gewoon mee aan de laatste races'

Achtste uitvalbeurt dit seizoen

Ricciardo was in Mexico-Stad van poleposition vertrokken, maar zag Verstappen en ook wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes al voor de eerste bocht passeren.

De 29-jarige routinier koerste met een strategie van slechts één pitstop af op de tweede plaats, tot zijn wagen begon te roken en het dus weer begaf. Een hydraulisch probleem was de oorzaak.

Het betekende voor Ricciardo al zijn achtste uitvalbeurt dit seizoen. Hij stond alleen in China en Monaco op het podium, al won hij beide races wel.

Op zondag 11 november staat in Brazilië de voorlaatste Grand Prix van 2018 op het programma. Het seizoen wordt twee weken later afgesloten met een race in Abu Dhabi.