Daniel Ricciardo wil het liefst nu al verhuizen van Red Bull Racing naar Renault. De Australische coureur is helemaal klaar met zijn huidige auto, die hem zondag in de Grand Prix van Mexico weer in de steek liet.

Ricciardo was op weg naar de tweede plek achter zijn dominante teamgenoot Max Verstappen, tot zijn RB14 tien ronden voor het einde ineens begon te roken.

"Ik denk dat 'frustratie' niet meer het goede woord is voor wat ik voel. Hopeloos is een betere omschrijving. Ik heb al zo lang geen race zonder problemen gehad. Ik ben niet bijgelovig of zo, maar deze auto lijkt wel vervloekt", zegt hij.

"Ik heb er geen andere woorden voor. Er gebeuren op zondag steeds onverklaarbare dingen. Ik kan beter Pierre Gasly alvast met die auto laten rijden. Ik ben er klaar mee, al weet ik dat niemand het expres doet."

Ricciardo stapt na dit seizoen na vijf seizoenen Red Bull over naar Renault. Zijn plek bij de Oostenrijkse renstal wordt overgenomen door de Fransman Gasly.

Achtste uitvalbeurt van dit seizoen

Ricciardo was in Mexico-Stad van poleposition vertrokken, maar zag Verstappen en ook wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes al voor de eerste bocht passeren.

De 29-jarige routinier koerste met een strategie met slechts één pitstop af op de tweede plaats, tot zijn wagen het weer begaf vanwege een hydraulisch probleem.

Het betekende voor Ricciardo al zijn achtste uitvalbeurt dit seizoen. Hij stond slechts twee keer op het podium, in China en Monaco, zij het beide keren wel op het hoogste treetje.

"Ik kan op zondag beter niet meer komen. Wat mij betreft slaan we de twee resterende races over'', mopperde Ricciardo.

'Het is bitterzoet'

Teambaas Christian Horner hield door het uitvallen van Ricciardo en de overwinning van Verstappen - zijn vijfde in zijn Formule 1-loopbaan - een dubbel gevoel over aan de race.

"Het is bitterzoet. Max reed fantastisch en controleerde de race op een zeer volwassen manier. Maar voor het team is het frustrerend dat we niet twee coureurs op het podium hebben."

Er staan dit jaar nog twee Grands Prix op het programma, op 11 november op het Autódromo José Carlos Pace in Brazilië en op 25 november op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Hamilton voert de WK-stand aan met 358 punten, gevolgd door Sebastian Vettel (294 punten), Kimi Räikkönen (236 punten), Valtteri Bottas (227 punten), Verstappen (216 punten) en Ricciardo (146 punten).