Kopenhagen heeft geen interesse meer in het organiseren van een Formule 1-race. De autoriteiten in de Deense hoofdstad zijn volgens minister van Financiën Kristian Jensen vanwege het financiële plaatje toch geen voorstander van het plan.

Kopenhagen was in de race om in 2020 een Grand Prix in de koningsklasse van de autosport op touw zetten. Er was zelfs al een ontwerp gemaakt van een circuit door de stad.

De baan zou langs het parlementsgebouw Christiansborg en over twee bruggen in het centrum voeren. Onder anderen voormalig Formule 1-coureur Jan Magnussen was betrokken bij het ontwerp van het parcours.

Formule 1-baas Chase Carey toonde zich eerder dit jaar nog enthousiast over de plannen. Volgens de 64-jarige Ier zouden de kenmerkende bruggen en het water van Kopenhagen mooie televisiebeelden kunnen opleveren.

Laatste Formule 1-race in Scandinavië veertig jaar geleden

Denemarken is nog nooit gastheer van een Formule 1-race geweest. Het laatste Scandinavische land dat een Grand Prix organiseerde was Zweden (van 1973 tot 1978).

De terugtrekking van Kopenhagen is mogelijk goed nieuws voor Assen, dat in 2020 of 2021 een Grand Prix hoopt te organiseren in de koningsklasse van de autosport.

Voorzitter Arjan Bos van het TT-circuit in de Drentse hoofdstad schatte de kans begin dit jaar in op 50 procent. Ook Zandvoort hoopt in de toekomst weer een Formule 1-race te organiseren. De laatste Nederlandse Grand Prix was in 1985 op het circuit van Zandvoort.