Charles Leclerc ziet een langgekoesterde wens uitkomen met zijn overstap naar Ferrari. De jonge Sauber-coureur (20) volgt vanaf 2019 Kimi Räikkönen op bij het Italiaanse topteam, zo werd dinsdag bekend.

De ervaren Räikkönen bewandelt de omgekeerde weg en keert daarmee terug bij Sauber, het team waarbij hij in 2001 zijn Formule 1-loopbaan begon.

"Een droom komt uit. Ik ben Ferrari eeuwig dankbaar voor de kans die ze me geven en bedank ook mijn manager, mijn familie en mijn vader, die er niet meer is", meldt Leclerc op Twitter.

"Ik bedank ook Jules Bianchi, die me alles heeft geleerd en die we nooit zullen vergeten, en iedereen die achter me heeft gestaan."

Leclerc, die al jaren deel uitmaakt van het talentenprogramma van Ferrari, wordt gezien als een van de grootste talenten in de Formule 1 en maakt een goede indruk in zijn eerste seizoen. Momenteel is hij de nummer vijftien in de WK-stand.

'Zal harder werken dan ooit'

De talentvolle Monegask gaat bij Ferrari een duo vormen met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en belooft er alles aan te doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij het Italiaanse team.

"Ik zal harder werken dan ooit om niemand teleur te stellen", aldus Leclerc, die zijn jaar als coureur van het Zwitserse Sauber goed wil afsluiten. "Eerst maak ik dit seizoen af met het geweldige team dat me de kans heeft geboden om te vechten en mijn talent te laten zien."

Het huidige Formule 1-seizoen duurt nog zeven races. Zondag staat de Grand Prix van Singapore op het programma, waarna ook Rusland, Japan, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi nog aangedaan worden.