Sebastian Vettel vertrok zondag met vertrouwen vanaf de tweede startplaats in de Grand Prix van België. Hij wist dat zijn kans om de van pole vertrokken Lewis Hamilton in te halen al in de eerste ronde zou komen en greep die ook.

"We reden met minder neerwaartse kracht dan Mercedes en onze motor is sterk", zei de Ferrari-coureur na zijn zege op het circuit Spa-Francorchamps. "Dus ik wist dat ik er op het rechte stuk na Eau Rouge wel langs kon gaan."

Het was de enige inhaalactie om de leiding in België, maar het ging voor het aanremmen van bocht 5 allemaal maar net goed, erkende Vettel.

"Ik zag dat de beide Force India's er ook dichtbij zaten en plotseling reden we met zijn vieren naast elkaar", beschreef de Duitser.

"Gelukkig hadden Ocon en Pérez wel door dat zoiets niet ging lukken. Anders had Max het wel leuk gevonden", grapte Vettel over Max Verstappen, die de strijd om de leiding vanaf de vijfde plaats gadesloeg. De Nederlander werd uiteindelijk derde.

Met dank aan nieuwe motor

Voor Ferrari was het zeer belangrijk om de race op Spa te winnen. Bij winst van Hamilton was het gat minimaal gegroeid naar 31 punten. Mede dankzij een nieuwe, verbeterde motor lukte het Vettel om de afstand op de WK-leider juist te verkleinen naar zeventien punten.

"Onze motortechnici hebben het uitstekend gedaan, alles werkte perfect", zei de viervoudig wereldkampioen. "Dit was een lekkere zege voor het team en bemoedigend op weg naar Monza."

De Italiaanse Grand Prix, die volgend weekend al wordt verreden, geldt als een echte strijd tussen de sterkste motoren. De Ferrari-motor lijkt al even als de sterkste van het veld, al wilde Vettel dat nog niet zeggen. "We hebben het gat naar Mercedes wel gedicht, we boeken elke week vooruitgang. De snelheid is goed."