Valtteri Bottas krijgt voor de Grand Prix van België een gridstraf. De coureur van Mercedes laat verschillende onderdelen van zijn motor vervangen, meldt zijn team vrijdag.

Zowel de Fin als zijn teamgenoot Lewis Hamilton krijgt voor de race in Spa-Francorchamps de verbeterde versie van de Mercedes-krachtbron. 

Voor Hamilton gaat het onder meer om een nieuwe verbrandingsmotor en turbo, terwijl Bottas zijn gehele motorblok laat vervangen. Hij start daardoor zondag van de laatste plaats op de grid. Hamilton blijft qua nieuwe onderdelen nog binnen de limiet, waardoor hij vooralsnog niet hoeft te vrezen voor een straf.

Bottas blies eerder dit seizoen in Oostenrijk zijn motor op, waardoor hij al in Groot-Brittannië een nieuw blok kreeg. Hij zit daardoor eerder aan zijn taks dan Hamilton. Max Verstappen profiteerde destijds en won de race in Oostenrijk.

Spa leent zich goed voor inhalen

Mercedes kiest ervoor om de motorwissel in Spa door te voeren, omdat het circuit zich beter leent voor inhalen dan andere banen.

Ook de andere teams die door Mercedes van motoren worden voorzien, Williams en Force India, krijgen in België de beschikking over de nieuwe krachtbron.

Naast Bottas staat ook Nico Hülkenberg een straf te wachten. De coureur van Renault laat eveneens een groot aantal motoronderdelen vervangen. Beide coureurs vormen daardoor naar verwachting de laatste rij op de grid.

De race in Spa-Francorchamps gaat zondag om 15.10 uur van start. De kwalificatie wordt een dag eerder om 15.00 uur verreden.