Pierre Gasly is vanaf volgend jaar de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De 22-jarige Fransman neemt bij het Oostenrijkse Formule 1-team de plaats in van de Australiër Daniel Ricciardo, die onlangs bekendmaakte over te stappen naar Renault.

Gasly rijdt nu nog voor Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull. Vorig jaar maakte de coureur zijn debuut in de Formule 1. Gasly, die in 2016 de titel behaalde in de GP2 Series, staat halverwege het seizoen met 26 punten op de dertiende plaats in de stand om het wereldkampioenschap.

Ricciardo verraste begin deze maand door zijn vertrek bij Red Bull aan te kondigen. De 29-jarige Australiër leek juist dicht bij contractverlenging te zijn, maar concludeerde uiteindelijk toch toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Gasly bewandelt dezelfde route als Verstappen in 2016. De Nederlander maakte destijds eveneens de overstap van Toro Rosso om tijdens het seizoen de tegenvallend presterende Rus Daniil Kvyat te vervangen.

'Pierre heeft aangetoond over enorm veel talent te beschikken'

De beste prestatie van Gasly in de belangrijkste raceklasse was de vierde plaats in de Grand Prix van Bahrein in april. Ook in Monaco (zevende) en Boedapest (zesde) zat hij bij de eerste tien.

"Sinds Pierre een klein jaar terug plaatsnam in een Formule 1-stoeltje, heeft hij laten zien over enorm veel talent te beschikken'', zegt teambaas Christian Horner op de website van het team. "Onze focus ligt nu nog op zo goed mogelijk presteren in het huidige jaar, maar we kijken al uit naar 2019 om met Pierre en Max te concurreren met de andere teams.'"

Dit seizoen staan in de Formule 1 nog negen races op het programma. De eerstvolgende is komend weekeinde in België.