Fernando Alonso heeft met Toyota ook de derde race van dit seizoen in het World Endurance Championship (WEC) gewonnen. De Spaanse coureur zegevierde met zijn teamgenoten Sébastien Buemi uit Zwitserland en de Japanner Kazuki Nakajima in de 6 uur van Silverstone.

Ze troefden de tweede bolide van Toyota af op het vermaarde Britse circuit. Het Racing Team Nederland, met Giedo van der Garde, de debuterende Nyck de Vries en Frits van Eerd achter het stuur, eindigde in het totaalklassement op de tiende plaats en werd vijfde in de LMP2-klasse.

De Vries is de opvolger van Jan Lammers. De 62-jarige coureur reed in juni bij de 24 uur van Le Mans zijn laatste race voor het team.

Alonso, Buemi en Nakajima wonnen eerder dit jaar al de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24 Uur van Le Mans. De 37-jarige Spanjaard, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, jaagt op de 'Triple Crown'.

Alonso heeft nu twee van de drie onderdelen daarvan op zak: winst van de Grand Prix van Monaco in de Formule 1 en de 24 uur van Le Mans. Hij moet alleen de Indy 500 nog winnen om de prestatie van de Brit Graham Hill te evenaren.

Alonso maakte afgelopen week bekend dat hij komend jaar niet in de Formule 1 rijdt. Hij heeft van zijn renstal McLaren toestemming om dit jaar alle langeafstandsraces voor het WK te rijden die niet conflicteren met de Formule 1-kalender. Mogelijk gaat hij zich volgend jaar volledig richten op het winnen van de Indy 500.

Volgend weekend maakt Alonso weer zijn opwachting in de Formule 1. Op het circuit in Spa wordt de GP van België verreden.