Formule 2-coureur Santino Ferrucci heeft zondag om opmerkelijke redenen een zware boete en een schorsing gekregen. De Amerikaan werd bestraft voor het inrijden op zijn teamgenoot, het besturen van zijn F2-auto met een telefoon in de hand en het niet komen opdagen bij bijeenkomsten van de raceleiding.

De twintigjarige coureur, die een opleidingscontract heeft bij het Formule 1-team Haas, kreeg van de stewards op Silverstone een boete van 66.000 euro. Ze diskwalificeerden hem voor de race van zondag. Daarnaast gaven ze hem een schorsing voor de raceweekenden van Hongarije en België.

Volgens de raceleiding had Ferruci zijn Indiase teamgenoot Arjun Maini bij Trident in de uitloopronde opzettelijk een zetje gegeven. Tijdens de race had hij Maini ook al van de baan gedrukt.

Op de website van de Formule 2 staat bovendien dat de Amerikaan achter het stuur was gezien op weg van de paddock naar de pitsstraat met slechts één handschoen aan en een telefoon in zijn hand.

Woest

Maini had na de aanrijding in de uitloopronde woest gereageerd met de opmerking dat er "iets niet goed is in het hoofd van zijn teamgenoot". Ferrucci deelde daarop een sneer uit: "Dat zegt degene die over de boordradio zat te huilen?"

Het team Trident verontschuldigde zich voor het onsportieve en onbeschofte gedrag van zijn coureur en liet weten dat de bizarre incidenten zeker nog een staartje krijgen.

"De contractuele gevolgen van wat is gebeurd, worden afgehandeld door onze advocaten", liet het team in een verklaring weten. "Nog nooit in de twaalf jaar dat we in de sport actief zijn, is ook maar iets gebeurd wat hierop lijkt."

De Vries

Nyck de Vries komt net als Ferrucci uit in de Formule 2. De Nederlander werd zaterdag op Silverstone zevende in de hoofdrace en eindigde zondag op dezelfde positie in de sprintrace.

In de WK-stand bezet de 23-jarige De Vries met 85 punten eveneens de zevende plek. In de Formule 2 komen dit seizoen nog races in Hongarije, België, Italië, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten aan bod.