Max Verstappen ziet het niet gebeuren dat hij dit Formule 1-seizoen met Red Bull Racing nog mee gaat doen om de wereldtitel. De Limburger denkt bovendien dat een zege bij de Grand Prix van het Verenigd Koninkrijk een moeilijk verhaal wordt

"Helaas hebben we niet het pakket om op elk circuit voor de winst te vechten. Ik denk daarom niet dat we in de strijd om de titel nog terug kunnen komen", zei Verstappen donderdag op de persconferentie in aanloop naar het raceweekend op Silverstone.

"Dan zouden we vanaf nu bijna elke week moeten winnen. Maar er komen zeker nog wedstrijden waarin we voor de winst zullen gaan."

De coureur is daarmee iets minder optimistisch dan Red Bull-teambaas Christian Horner, die na de zege van Verstappen in Oostenrijk van zondag zei dat hij nog wel een sprankje hoop heeft op het wereldkampioenschap.

Verstappen verwacht dat Red Bull het lastig krijgt op Silverstone. "We verwachten dat we hier niet supercompetitief zullen zijn, maar we gaan er zeker alles aan doen om veel punten mee naar huis te nemen", aldus de twintigjarige Nederlander.

Volgens Verstappen is het circuit geschikter voor concurrenten Mercedes en Ferrari. "Als er rechte stukken zijn op het circuit, dan zijn we met Red Bull gewoon het derde team."

Vooruitblik F1: Haakt Verstappen aan in titelstrijd?
293
Vooruitblik F1: Haakt Verstappen aan in titelstrijd?

Oostenrijk

Afgelopen weekend in Oostenrijk waren Mercedes en Ferrari in de kwalificatie beduidend sneller dan Verstappen. Door een gridstraf moest Sebastian Vettel van Ferrari echter achter de Limburger beginnen.

In de eerste ronde haalde Verstappen Kimi Raikkonen al in. Door een betere pitstopstrategie kwam hij voor Lewis Hamilton te rijden, die later net als Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas uitviel met een technisch probleem.

"Ferrari zat erg dicht achter me in Oostenrijk", kijkt Verstappen terug op zijn overwinning op de Red Bull Ring. "Maar ik kon goed omgaan met de banden en daardoor de zege veiligstellen."

"Het was absoluut een onverwachte overwinning, zeker omdat het vrijdag en zaterdag in de training en kwalificatie niet lekker liep. Daarom vond ik deze zege erg speciaal."

Fans vieren feest na winst Verstappen in Oostenrijk
104
Fans vieren feest na winst Verstappen in Oostenrijk

Vijfde

Red Bull-rijder Daniel Ricciardo staat als nummer vier 50 punten achter op WK-leider Sebastian Vettel van Ferrari. Verstappen is vijfde, op 53 punten van de Duitser. In de strijd om de constructeurstitel leidt Ferrari met 247 punten, gevolgd door Mercedes (237) en Red Bull (189).

Verstappen werd in 2016 tweede op Silverstone achter Hamilton, die de laatste vier edities won. Vorig jaar moest de coureur van Red Bull genoegen nemen met de vierde plek.

Vrijdag om 11.00 uur en 15.00 uur staan de eerste trainingen op het programma op Silverstone. Zaterdag om 12.00 uur is de derde training, om 15.00 uur gevolgd door de kwalificatie. Zondag om 15.10 uur begint de tiende Grand Prix van het seizoen.