Daniel Ricciardo blijft zo goed als zeker bij Red Bull Racing. De Australiër werd de voorbije maanden veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij het team van Max Verstappen. Maar een nieuw contract zou nu toch bijna rond zijn.

"We komen dichterbij. Het is nog niet klaar, maar binnenkort zal het wel rondkomen", zei Ricciardo volgens Motorsport.com woensdag bij een persevenement in het Oostenrijkse Graz. Red Bull-adviseur Helmut Marko voegde toe dat alleen nog enkele details moeten worden besproken.

De partijen kwamen bij een bespreking rond het evenement in Oostenrijk nader tot elkaar. "We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt", aldus Marko. "Om de woorden van Daniel te gebruiken: we komen dichterbij. Enkel nog details."

De 28-jarige Ricciardo schoof de beslissing over een nieuwe verbintenis lang voor zich uit en liet recent weten dat hij openstond voor een overstap naar McLaren of Renault, terwijl hij ook werd gelinkt aan de topteams Mercedes en Ferrari.

Marko denkt dat een transfer niet mogelijk is voor de Australiër. "Ik denk niet dat hij een goede positie heeft. Mercedes en Ferrari hebben een duidelijke eerste rijder. Bovendien weet ik dat Ricciardo geen aanbod van Ferrari heeft gehad", aldus de adviseur. "Voor zover ik weet, zal Renault vasthouden aan beide rijders. Bovendien denk ik niet dat Renault het salaris kan bieden dat Daniel voor ogen heeft."

Verstappen

Ricciardo, die zijn Formule 1-loopbaan begon bij satellietteam Toro Rosso en sinds 2014 voor Red Bull rijdt, lijkt dus ook volgend jaar weer een duo met Verstappen te vormen. De Limburger ligt nog tot en met 2020 vast bij het Oostenrijkse team.

In de WK-stand bezet Ricciardo na acht Grands Prix de derde plaats. Hij won in China en Monaco en heeft 96 punten, waarmee hij alleen Mercedes-rijder Lewis Hamilton (145 punten) en Ferrari-coureur Sebastian Vettel (131) voor moet laten gaan. Verstappen is met 68 punten de nummer zes.

Zondag staat in Oostenrijk na Frankrijk de tweede race van de zogenaamde 'Triple Header' - drie races in drie opeenvolgende weken - op het programma. Een week later reizen de coureurs af naar het Verenigd Koninkrijk.