De Grand Prix van Duitsland verdwijnt na dit jaar weer van de Formule 1-kalender. Het circuit van Hockenheim krijg de financiën niet rond.

"We zijn niet verrast, maar ook niet teleurgesteld", zegt directeur Georg Seiler, die hoopt dat Hockenheim er voor 2020 wel uitkomt met Formule 1-eigenaar Liberty Media.

"Het doel blijft een veranderd bedrijfsmodel, waarbij een combinatie van financiële partners tot de mogelijkheden behoort. In hoeverre onze ideeën stroken met die van de Formule 1 zal moeten blijken. Het proces loopt nog."

In 2015 en 2017 werd ook geen Duitse Grand Prix verreden. Dit jaar reizen de coureurs wél naar Hockenheim. De race wordt over een maand verreden. Deze eeuw wisselden de Hockenheim- en Nürburgring elkaar af wat betreft het organiseren van een race op Duitse bodem. De Nürburgring was in 2009, 2011 en 2013 het decor voor een race.

Opmerkelijk

De problemen met de Grand Prix van Duitsland zijn opmerkelijk. Het Duitse Mercedes domineert in de Formule 1 en pakte sinds 2014 alle rijders- en constructeurstitels.

Daarnaast heeft Duitsland met Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Nico Rosberg sinds de eeuwwisseling tien van de achttien rijderstitels gewonnen.