Max Verstappen vindt dat hij niet echt zijn best hoefde te doen voor de tweede plaats bij de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander moest zondag op Circuit Paul Ricard alleen Lewis Hamilton voor zich dulden.

"Het was een goede race", zei Verstappen kort na afloop van de race. De Red Bull-coureur boekte met de tweede plaats zijn beste resultaat van het seizoen.

Uiteindelijk gaf de twintigjarige Verstappen zeven seconden toe op Hamilton, die door zijn overwinning aan de leiding gaat in het kampioenschap. Kimi Raikkonen eindigde op 25 tellen van de Brit als derde.

"Ik heb geprobeerd Lewis te volgen", vervolgde Verstappen. "Hij maakte het tempo. Ik heb er niet echt hard voor hoeven werken, maar het is mooi om op het podium te staan."

Vettel

Direct na de start klom Verstappen dankzij een fout van Sebastian Vettel van de vierde naar de tweede plek en gaf die positie niet meer uit handen. De Duitser remde te laat en tikte Valtteri Bottas in de rondte, waardoor Verstappen de tweede plek in zijn schoot kreeg geworpen.

"Iedereen kan fouten maken", zei Verstappen, die voor de derde keer dit seizoen het podium mocht betreden, over de fout van Vettel. "Bij de start probeerde iedereen elkaar in te halen."

Vibraties

De Nederlander erkende dat hij tijdens de race kampte met vibraties in zijn auto. "Dat kwam waarschijnlijk doordat ik met weinig vleugel reed. Daardoor sleten mijn banden ook sneller. Maar toen ik naar de softbanden wisselde, ging het goed. Ik ben gewoon blijven doorrijden en mijn rondetijden bleven goed. Om dan als tweede te finishen, is gewoon prima."

Op zondag 1 juli staat de volgende Grand Prix op het programma. De coureurs gaan dan van start in Oostenrijk.