Max Verstappen begint zaterdag met een uitstekend gevoel aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Ook in de derde vrije training zette de coureur van Red Bull Racing de snelste tijd neer. 

Vrijdag was Verstappen ook al de beste in de eerste twee vrije trainingen. Zaterdag klokte Verstappen 1.11,599 op de hypersoftbanden. Daarmee was hij zes tiende van een seconde sneller dan een dag eerder.

De twintigjarige Limburger bleef in Montreal het duo van Ferrari nipt voor. Sebastian Vettel gaf vier honderdsten toe, Kimi Raikkonen noteerde de derde tijd met vijf honderdsten achterstand op Verstappen.

De verschillen in de top waren gering. WK-leider Lewis Hamilton van Mercedes was slechts een tiende trager dan Verstappen. Daniel Ricciardo gaf iets meer dan een halve seconde toe op zijn teamgenoot en Valtteri Bottas was in zijn Mercedes zes tienden trager. Alle coureurs van de topteams noteerden hun snelste rondetijd op hypersofts.

De derde training verliep zonder noemenswaardige incidenten. 

Poleposition

Het is Verstappen nooit eerder in zijn carrière gelukt om bij alle drie de trainingen de snelste rondetijd te noteren. Hij wist nog nooit poleposition te veroveren en kan de jongste coureur ooit worden die dat lukt.

Zaterdag om 20.00 uur is de kwalificatie op het Circuit Gilles Villeneuve. De race begint zondag om 20.10 uur Nederlandse tijd.