Max Verstappen heeft vrijdag de snelste tijd geklokt in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada. De twintigjarige Nederlander was op het Circuit Gilles Villeneuve net iets sneller dan Lewis Hamilton.

Met nog een half uur te gaan in de eerste vrije training dook Verstappen op hypersofts onder de tijd van de Mercedes-coureur, die net iets langzamer was op de ultrasofts: 1.13,302 om 1.13,390.

Verstappens teamgenoot bij Red Bull Racing Daniel Ricciardo noteerde de derde tijd: 1.13,518. De top vijf werd gecompleteerd door Ferrari-coureur Sebastian Vettel (1.13,574) en Mercedes-rijder Valtteri Bottas (1.13,616).

Fernando Alonso (McLaren), die dit weekend de driehonderdste race in zijn loopbaan rijdt, noteerde de zevende tijd. Kimi Raikkonen bleef de tweevoudig wereldkampioen net voor in de rangschikking: 1.13,727 om 1.13,900.

Nico Hülkenberg maakte de vrije training niet af. De Duitser van Renault moest zijn auto na een half uur aan de kant zetten en kon niet meer verder.

Revanche

Verstappen hoopt zich in Canada te revancheren voor zijn teleurstellende seizoensstart, waarin hij in twee van de zes races uitviel, en zijn race van vorig jaar in Canada. De Limburger moest zijn auto toen al na elf ronden aan de kant zetten.

Vrijdagavond staat ook de tweede vrije training op het programma in Montreal. Zaterdag vinden de derde vrije training en de kwalificatie plaats en de race begint zondag om 20.10 uur.