Red Bull Racing hoopt een gridstraf voor Daniel Ricciardo te kunnen voorkomen. Het team gaat het motoronderdeel dat twee weken geleden in Monaco kapotging testen tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Canada.

In Monaco kon Ricciardo twee weken geleden vanwege een defecte MGU-K niet op volle snelheid rijden. Desondanks won hij de race door Sebastian Vettel rondenlang achter zich te houden.

Technisch directeur Adrian Newey van Red Bull liet eerder deze week weten dat de Australiër "een aantal straffen" te wachten staat, omdat hij er niet van uitging dat het onderdeel te redden was.

Volgens Ricciardo blijkt de schade aan de MGU-K mee te vallen. "Vooralsnog hoef ik geen straf te incasseren", liet de teamgenoot van Max Verstappen donderdag in Canada weten.

Gridstraf

De MGU-K is een van de motoronderdelen die maar twee keer vervangen mag worden. Aangezien Ricciardo al aan die limiet zit, kost een volgende vervanging hem een gridstraf van tien posities.

Ricciardo en Verstappen krijgen in Canada de beschikking over een verbeterde Renault-motor. Beide coureurs weten nog niet of ze daar gebruik van gaan maken.

De Grand Prix op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal gaat zondag om 20.10 uur van start.