Mercedes gaat pas bij de Grand Prix van Frankrijk eind juni een motorwissel doorvoeren. Het Duitse team hoopte komend weekend in Canada al te beschikken over een nieuwe krachtbron, maar die race komt te vroeg.

Volgens Mercedes voldoet de motor nog niet aan bepaalde kwaliteitseisen, meldt de BBC. Dat betekent dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dit weekend in Montreal met de krachtbron rijden die het hele seizoen al wordt gebruikt.

Voor de coureurs van klantenteams Force India (Sergio Perez en Esteban Ocon) en Williams (Lance Stroll en Sergey Sirotkin) geldt hetzelfde. Mercedes laat weten dat de uitgestelde motorwissel geen invloed heeft op de betrouwbaarheid en snelheid.

Renault heeft voor de race op het Circuit Gilles Villeneuve wel enkele updates aangekondigd, maar het is nog onduidelijk welke teams daar gebruik van gaan maken.

Ricciardo

Eerder deze week werd al bekend dat bij Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo een motoronderdeel vervangen moet worden. Dat betekent dat de Australiër, die dit seizoen de Grands Prix in China en Monaco won, een gridstraf krijgt.

Vrijdag staat om 16.00 uur de eerste vrije training op het programma in Canada en vier uur later wordt ook de tweede training afgewerkt.

De derde vrije training (17.00 uur) en de kwalificatie (20.00 uur) staan zaterdag ingepland en de race begint zondag om 20.10 uur.