Wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat Daniel Ricciardo komend Formule 1-seizoen nog steeds bij Red Bull Racing rijdt.

De Brit ziet geen betere opties voor de 28-jarige Australiër, die afgelopen zondag de Grand Prix van Monaco won. Het contract van Ricciardo, teamgenoot van Max Verstappen, loopt na het huidige seizoen af.

"Ricciardo is een van de topcoureurs, dus er zullen zeker andere teams geïnteresseerd in hem zijn. Maar ik verwacht niet dat hij een stoeltje kan bemachtigen bij de topteams Ferrari en Mercedes", aldus Hamilton tegenover Autosport.com.

Hamilton gaat naar verwachting zijn contract verlengen bij Mercedes en de Brit denkt dat zijn teamgenoot Valtteri Bottas hetzelfde gaat doen.

Bij Ferrari heeft Sebastian Vettel een doorlopend contract. "En ik verwacht dat Kimi Raikkonen daar ook door wil. Hij rijdt erg goed dit seizoen en lijkt niet ouder te worden."

Verstappen

Hamilton adviseert Ricciardo om een flinke salarisverhoging te eisen bij Red Bull. "Hij is nu eigenlijk de kopman daar."

"Ricciardo rijdt erg solide dit jaar. Toch hoor ik dat zijn teamgenoot Max Verstappen veel meer verdient, terwijl Ricciardo veel constanter presteert dit seizoen en de auto veel vaker heel houdt", zegt Hamilton.

"Het is belangrijk in een team dat je betaald krijgt voor wat je presteert", besluit de viervoudig wereldkampioen.

Het Formule 1-seizoen gaat volgend weekend verder met de Grand Prix van Canada.