Max Verstappen moet zondag als laatste van start bij de Grand Prix van Monaco. Zijn teamgenoot bij Red Bull Daniel Ricciardo pakte tijdens de kwalificatie poleposition.

Verstappen reed aan het einde van de derde vrije training zaterdagmiddag door een eigen fout zijn auto in de vangrail. De monteurs van Red Bull kregen zijn auto niet op tijd gereed, zodat de Limburger niet kon deelnemen aan de kwalificatie.

Omdat de versnellingsbak vervangen werd, kreeg Verstappen eerst een gridstraf van vijf plaatsen. Later bleek dat de twintigjarige coureur helemaal niet het circuit op kon komen.

Ricciardo pakte de tweede poleposition uit zijn carrière. Twee jaar geleden in Monaco was de Australiër ook al de snelste in de kwalificatie.

Zaterdag klokte Ricciardo met 1.10,810 een nieuw baanrecord. Dat werd mede mogelijk gemaakt door de nieuwe snelle hypersoftbanden, die dit weekend voor het eerst gebruikt worden.

Vettel

Sebastian Vettel staat zondag naast Ricciardo op de eerste startrij. De coureur van Ferrari was twee tiende van een seconden sneller dan WK-leider Lewis Hamilton. Kimi Raikkonen, de de tweede coureur van Ferrari, was slechts drie honderdsten trager dan Hamilton.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas start zondag vanaf de vijfde plek, vlak voor Force India-coureur Esteban Ocon, die de beste was van alle coureurs in de middenmoot.

De Grand Prix van Monaco begint zondag om 15.10 uur. Op het smalle stratencircuit is inhalen erg lastig, waardoor de kans op een topklassering voor Verstappen nihil is.

Vooruitblik F1: 'Red Bull gaat domineren in Monaco'
351
Vooruitblik F1: 'Red Bull gaat domineren in Monaco'