Nyck de Vries is vrijdag op bizarre wijze uitgevallen in de hoofdrace van het Formule 2-weekend in Monaco. De 23-jarige Nederlander kwam nota bene in de pitstraat in botsing met Alexander Albon.

Nadat de safetycar op de baan kwam als gevolg van een incident tussen Lando Norris en Ralph Boschung besloot zowel De Vries als Albon aan het einde van de veertiende ronde de pitstraat in te rijden.

Albon deed dat echter op het allerlaatste moment, waardoor de vlak achter hem rijdende De Vries hem bij het insturen van de bocht raakte en de Britse Thai vervolgens spinde.

Beide coureurs konden aanvankelijk hun weg vervolgen, maar zes ronden later moest De Vries zijn te ernstig beschadigde auto alsnog aan de kant zetten en weer drie ronden daarna wachtte Albon hetzelfde lot.

Tweede plaats

De nulscore van De Vries was extra zuur omdat hij op het moment van de situatie met Albon op een keurige tweede plaats lag.

De Rus Artem Markelov profiteerde in derde positie optimaal van de crash tussen De Vries en Albon en reed uiteindelijk onbedreigd naar de overwinning.

Zaterdag staat op het Circuit de Monaco de sprintrace in de Formule 2 op het programma. De lichten gaan dan om 17.20 uur op groen.

De Vries bezet na vier weekeinden de zesde plaats in de WK-stand met 46 punten. Hij moet Norris (88), Albon (71), Markelov (63), George Russell (62) en Jack Aitken (49) voor zich dulden.