Max Verstappen heeft vrijdag bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje de derde tijd geklokt. De coureur van Red Bull Racing moest alleen Lewis Hamilton (Mercedes) en teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

De 20-jarige Limburger klokte op het Circuit de Catalunya een snelste tijd van 1.18,533. Hij bleef daarmee in de buurt van de twee snelsten. Hamilton klokte 1.18,259, terwijl Ricciardo tot 1.18,392 kwam.

De top zes werd afgesloten door Ferrari-coureur Sebastian Vettel (1.18,585), Valtteri Bottas van Mercedes (1.18,611) en Vettels teamgenoot Kimi Raikkonen (1.18,829). Alle coureurs klokten hun snelste rondes op de zachtste banden.

Opvallend was verder het optreden van de coureurs van Haas. Kevin Magnussen en Romain Grosjean nestelden zich achter de coureurs van de topteams op de plekken zeven en acht.

Eerder op vrijdag reed Verstappen in de eerste training naar een vierde tijd. Hij kwam toen op de mediumbanden tot een tijd van 1.19,187.

Spin

Aan het slot van de tweede training ging de winnaar van de Grand Prix van Spanje van twee jaar geleden nog even in de rondte. Dat leverde geen schade op. Ook Vettel spinde vlak daarna van de baan.

De tweede training bleek voor veel meer coureurs listig. Door de wind kwamen ook onder anderen Grosjean en Charles Leclerc (Sauber) in het grind terecht. Sergio Perez (Force India) kwam tot stilstand omdat één van zijn voorwielen los zat.

Voor Verstappen is de race in Spanje een belangrijke. Bij de eerste vier races van dit seizoen was hij steevast betrokken bij incidenten. De vorige Grand Prix in Baku eindigde met een crash tussen hem en Ricciardo.

De race in Barcelona begint zondag om 15.10 uur.