De uitslag van de Grand Prix van Azerbeidzjan in de Formule 1 blijft zoals die was. De internationale autosportfederatie FIA heeft het protest van Williams tegen een aantal beslissingen van de stewards afgewezen.

Williams hoopte onder meer de zogeheten gridstraf voor Sergei Sirotkin ongedaan te kunnen maken, maar de Russische coureur zal bij de volgende Grand Prix in Spanje drie plaatsen naar achteren moeten op de startopstelling.

De Britse renstal had de FIA ook gevraagd nog eens te kijken naar incidenten waarbij andere rijders betrokken waren in Baku, mogelijk in de hoop daardoor zelf nog wat extra WK-punten te krijgen.

De race op het stratencircuit zat vol crashes. Sirotkin botste in de eerste ronde achterop de Force India van Sergio Pérez. De Rus werd vervolgens door Nico Hülkenberg (Renault) tegen de McLaren van Fernando Alonso aangeduwd. Voor Sirotkin was de race daarmee voorbij.

Alonso liep door de aanrijding twee lekke banden op, maar wist hortend en soms stotend tegen de vangrails toch de pits te bereiken. De Spanjaard eindigde uiteindelijk zelfs als zevende, voor Lance Stroll die Williams de eerste punten van dit seizoen bezorgde.

Herziening

Alleen Sirotkin werd na de race bestraft, tot onvrede van Williams dat de FIA op onbestrafte andere incidenten wees en een herziening van de uitslag wilde.

De Grand Prix van Azerbeidzjan werd gewonnen door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes, die daarmee tevens de leiding in het klassement overnam van Sebastian Vettel.

Hamilton voert de ranglijst aan met zeventig punten uit vier races, gevolgd door Vettel (66), Kimi Raikkonen (48), Valtteri Bottas (40) en Daniel Ricciardo (37).

De Grand Prix van Spanje wordt dit weekend in Barcelona verreden. Vrijdag staan de eerste en tweede vrije training, zaterdag de derde vrije training en de kwalificatie en zondag de race op het programma.