Sebastian Vettel heeft geen spijt van zijn mislukte inhaalactie ten opzichte van Valtteri Bottas. De coureur van Ferrari verspeelde zondag in Baku een vrijwel zekere podiumplaats en verloor de leiding in de WK-stand aan Lewis Hamilton.

"Ik ben blij dat ik het heb geprobeerd, maar niet blij dat het niet lukte", zei Vettel tegen diverse media na de Grand Prix van Azerbeidzjan. "Maar ik moest het gewoon proberen."

In de slotfase van de chaotische race viel Vettel de leidende Bottas aan, vlak nadat de safetycar van de baan was verdwenen. De Duitser was de Fin voorbij, maar reed vervolgens aan het einde van het lange rechte stuk te hard om de bocht te houden.

"Ik was wat te optimistisch", keek Vettel terug. "Toen ik de binnenbocht instuurde, blokkeerden de wielen. Voor mijn gevoel remde ik niet te laat."

Vettel werd na zijn mislukte inhaalactie ingehaald door Bottas, Hamilton, Kimi Raikkonen en Sergio Perez. Doordat Bottas even later met een lekke band uitviel, werd Vettel nog vierde.

Hamilton pakte niet alleen de zege, maar nam ook de leiding in de WK-stand over van Vettel. De Brit heeft vier punten meer dan zijn concurrent (70 om 66).

Verpest

Ferrari spreekt op zijn website van een "dominante race, die werd verpest door de safetycar". Vettel vertrok van pole position en reed lange tijd aan de leiding.

Nadat de Duitser een pitstop maakte kwam Bottas op kop te liggen. De Fin profiteerde van de safteycar-situatie die ontstond door een crash tussen Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Bottas maakte direct een pitstop en kwam vlak voor Vettel de baan op.

Ondanks alles keek Vettel met een positief gevoel terug op de race. "Op dat ene moment na was het een sterke race, maar dit soort dingen gebeurt nou eenmaal af en toe in een seizoen."

Op 13 mei wordt in Barcelona de vijfde Grand Prix van het seizoen verreden.