Lewis Hamilton vindt dat zijn teamgenoot bij Mercedes Valtteri Bottas zondag de zege in de Grand Prix van Azerbeidzjan verdiend had. Door een lekke band van de Fin kon de Brit met drie rondes te gaan de leiding overnemen en zijn eerste overwinning van dit seizoen boeken.

"Het was nogal een emotionele race", keek Hamilton op het podium in Baku terug op een knotsgekke Grand Prix. "Valtteri deed het geweldig en verdiende te winnen."

Hamilton reed in de slotfase van de race op de derde plek, maar profiteerde van een te enthousiaste inhaalpoging van Sebastian Vettel ten opzichte van Bottas.

De Duitser probeerde de leiding over te nemen, maar verremde zich aan het einde van het lange rechte stuk. Het kostte de coureur van Ferrari zelfs een podiumplek.

Kort daarna reed Bottas over een brokstuk dat vermoedelijk op de baan was blijven liggen nadat Romain Grosjean zijn Haas achter de safetycar in de muur reed. Het leverde Bottas een kapotte achterband op en het betekende het einde van zijn race.

Bizar

"Het was een bizarre dag", vond Hamilton. "Het was zo ontzettend spannend. Ik ben enorm dankbaar dat ik als winnaar uit de bus kom."

Kort nadat hij uit zijn auto stapte, wendde Hamilton zich tot Bottas om zijn teamgenoot een hart onder de riem te steken. De Fin had zonder zijn lekke band de leiding in de WK-stand overgenomen van Vettel.

Nu leidt Hamilton met 70 punten, voor Vettel (66), Kimi Raikkonen (48) en Bottas (40).

Voor Red Bull Racing was het een dramatische race. In de strijd om de vierde plek reed Daniel Ricciardo teamgenoot Max Verstappen en zichzelf van de baan.