Nyck de Vries heeft zondag in Azerbeidzjan zijn eerste podiumplaats van het Formule 2-seizoen bemachtigd. De Nederlander finishte in de sprintrace op het Baku Street Circuit als derde maar werd tweede na diskwalificatie van een concurrent.

De Vries moest vanaf de veertiende plaats starten. Die lastige uitgangspositie was te wijten aan de teleurstellend verlopen hoofdrace van zaterdag, waarin hij uitviel en dus geen punten pakte.

Dankzij een uitstekende start schoof De Vries snel op van de veertiende naar de zesde plaats. Dankzij een stuurfout van Lando Norris - net als De Vries een talent dat onder contract staat bij McLaren - kon hij met twaalf rondes te gaan nog een positie opschuiven.

Een fraaie inhaalactie op Ralph Boschung bracht De Vries op de vierde plaats, waarna hij zich ten koste van Nicholas Latifi in de slotfase naar zijn eerste podiumplaats van het seizoen knokte.

De overwinning in de sprintrace ging naar de Brit George Russell. De reservecoureur van Mercedes, in de Formule 2 rijdend voor ART Grand Prix, hield Sergio Sette Camara net achter zich. De Braziliaan werd enkele uren na de race gediskwalificeerd vanwege een technische overtreding. Daardoor schoof De Vries op naar de tweede plek.

Stand

De Grand Prix van Azerbeidzjan is de tweede race van het seizoen. Begin deze maand finishte De Vries in Bahrein als zesde in de hoofdrace en als vijfde in de sprintrace.

De Vries komt in de Formule 2 uit voor Prema Racing. Hij hoopt voor volgend seizoen een stoeltje in de Formule 1 bij McLaren te bemachtigen.

Op 12 en 13 mei staat op het circuit van Barcelona de derde race op het programma. Het seizoen in de Formule 2 bestaat in totaal uit twaalf Grands Prix.