Max Verstappen begint zaterdag met een goed gevoel aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De coureur van Red Bull Racing klokte in de derde vrije training met 1.30,393 de tweede tijd.

Net als vrijdag bij de tweede vrije training zette Ferrari-coureur Kimi Raikkonen de snelste tijd neer. Hij was met 1.29,868 ruim een halve seconde rapper dan Verstappen. 

Kort nadat Verstappen op de softbanden zijn snelste ronde noteerde, wekte hij irritatie bij Raikkonen door de Fin ogenschijnlijk onopzettelijk af te snijden in een bocht. Raikkonen moest vol in de remmen en beklaagde zich op de teamradio.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde de derde tijd (1.30,452). Achter het Red Bull-duo legde wereldkampioen Lewis Hamilton namens Mercedes met 1.30,691 beslag op de vierde plek.

Hitte

Ferrari-coureur Sebastian Vettel (1.30,719) en Mercedes-rijder Valtteri Bottas (1.30,781) completeerden de top zes.

Het duurde lang voordat Verstappen en Ricciardo überhaupt een tijd neerzetten tijdens de laatste training op het Bahrain International Circuit. De coureurs van Red Bull beperkten zich vanwege de hitte aanvankelijk tot enkele installatierondes.

Kwalificatie

Vrijdag zette Verstappen tijdens de tweede vrije training met 1.30,745 slechts de vijfde tijd neer. In de eerste sessie noteerde hij door een technisch mankement helemaal geen rondetijden.

Zaterdag om 17.00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie. Omdat de zon dan al onder is in Bahrein zal de temperatuur flink gedaald zijn.

De tweede Grand Prix van het seizoen begint zondag om 17.10 uur. Hamilton heeft dan een gridstraf van vijf plaatsen wegens het vervangen van zijn versnellingsbak.