Sebastian Vettel denkt dat Ferrari de in de kwalificatie oppermachtige Lewis Hamilton zondag tijdens de Australische Grand Prix meer partij kan bieden. De Duitser begint als derde, terwijl zijn teamgenoot Kimi Raikkonen naast de Brit op de eerste startrij staat.

"Ik hoop dat we het met zijn tweeën tegen hem op kunnen nemen", blikte Vettel zaterdag vooruit. "Qua snelheid zitten we denk ik dichter bij Mercedes dan nu op zaterdag."

Raikkonen vind het gat naar Mercedes iets te groot. De Fin moest zes tienden van een seconde toegeven op de regerend wereldkampioen. "Het is groter dan we willen. Verder vond ik het wel goed gaan", zei hij na de kwalificatie.

Vettel zei zich nog niet te veel zorgen te maken over de sterke motor van Mercedes. "Ik heb de kwalificatie verder ook nog niet kunnen volgen, dus ik weet niet precies hoe het zit. Ik maakte zelf wel een klein foutje, maar verder kwam de auto wel tot leven gedurende de sessie."

"Maar het gat is wel te groot", beaamde de viervoudig wereldkampioen. "Dus er is huiswerk voor ons te doen. Toch hebben we de afgelopen jaren steeds gezien dat het tempo van Mercedes op zaterdag doorgaans indrukwekkender is dan zondag, dus ik ga ervan uit dat alles morgen dicht bij elkaar zit."

Strategie

Raikkonen zei dat ook Ferrari heeft nagedacht om net als het Red Bull van Max Verstappen op de iets hardere supersoftbanden te starten. "Maar we hebben een andere keuze gemaakt", zei de Fin over het besluit van Ferrari om zondag op ultrasofts te beginnen.

"Wij denken dat dit de snellere strategie is", voegde Vettel toe. Vorig jaar won de Duitser de openingsrace op het stratencircuit van Melbourne. Raikkonen eindigde achter de beide Mercedessen als vierde in Albert Park.

De Grand Prix van Australië begint zondag om 7.10 uur (Nederlandse tijd).

Vooruitblik F1: Verstappen kan aanhaken bij Mercedes en Ferrari
351
Vooruitblik F1: Verstappen kan aanhaken bij Mercedes en Ferrari