Ook de middagsessie van de Formule 1-testdag op het Circuit de Catalunya in Barcelona is woensdag grotendeels in het water gevallen. Rond 16.00 uur hadden slechts vijf coureurs de natte baan kort verkend.

Het ochtendprogramma van woensdag was vanwege sneeuwval in de Spaanse stad al geschrapt. De baan was weliswaar sneeuwvrij, maar rondom het wegdek was het grotendeels wit.

Bovendien kon de medische helikopter niet opstijgen, wat een voorwaarde is om überhaupt te mogen rijden in de Formule 1. De sneeuw is in de middag verdwenen, maar het regent nog wel in Catalonië.

De eerste testvierdaagse in aanloop naar het aanstaande Formule 1-seizoen begon maandag en eindigt donderdag.

Verstappen

Voor de laatste dag, waarop Max Verstappen weer in actie komt, is iets beter weer voorspeld. Volgende week is er nog een testvierdaagse. Dan is de kans groot dat er geen sneeuw of regen valt.

Woensdagmiddag kwam Fernando Alonso even de baan op in zijn McLaren. De Spaanse routinier kwam tot tien rondes en zette als enige een tijd neer in Barcelona: 2.18,545. 

Alonso werd gevolgd door Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), Marcus Ericsson (Alfa-Romeo Sauber), Robert Kubica (Williams) en Brendon Hartley (Toro Rosso). Van dit vijftal zette niemand een tijd neer.

Mercedes en Ferrari bleven net als Force India, Renault en Haas in de pitbox.