Teambaas Christian Horner van Aston Martin-Red Bull Racing maakt zich zorgen om de nieuwe motor van Mercedes, die maar liefst 1000 paardenkrachten zou hebben.

"Als de geruchten waar zijn dat die motor zo sterk is, dan geeft ze dat een machtige positie", zei Horner op het Circuit de Catalunya, waar de Formule 1-tests maandag zijn begonnen.

De teambaas van Red Bull verwacht opnieuw niet de sterkste motor van het veld te hebben, maar is desondanks optimistisch dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo de strijd aan kunnen gaan met Mercedes en Ferrari

"We hebben goede progressie geboekt in de winter en hopen de grootste uitdager te zijn. Zeker op circuits die onze auto meer liggen."

Prestaties

Motorleverancier Renault had de focus deze winter vooral liggen op de betrouwbaarheid. De krachtbron liet Red Bull het afgelopen seizoen nogal eens in de steek. Dit seizoen mogen er bovendien maar drie motoren worden gebruikt. Maar Horner maakt zich daarover geen zorgen.

"Ze hebben meer kilometers afgelegd op de testbank dan ooit sinds het huidige turbo-tijdperk. Ze zijn beter voorbereid op dit seizoen dan de laatste jaren. Hopelijk kunnen ze zich nu meer op de prestaties richten."

Hoeveel de Renault-krachtbron tekort komt op Mercedes wilde Horner niet zeggen ("vraag dat maar aan Renault zelf"), maar voor de Brit is duidelijk dat het te veel is. En dat kan weer een seizoen opleveren zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is geweest.

"Ik denk niet dat het goed is als Mercedes weer een seizoen gaat domineren, en het toont maar weer aan dat de regelgeving voor 2021, als er nieuwe motoren komen, echt zeer strak moet zijn. Ik moedig de betrokken partijen aan daar haast mee te maken."

De eerste testdagen in Barcelona duren tot en met donderdag. De tweede sessie staat van 5 tot en met 8 maart op het programma. Op 25 maart wordt in Australië de eerste Grand Prix verreden.