Het Formule 1-team van Williams heeft donderdag als tweede renstal de auto voor het komende seizoen gepresenteerd. De nieuwe wagen draagt de naam 'FW41'. 

Ten opzichte van vorig jaar is, net als bij alle andere auto's, de zogenoemde halo toegevoegd. De verplichte cockpitbescherming moet voorkomen dat coureurs geraakt worden door losgeraakte onderdelen bij een crash.

Bij de nieuwe wagen van Williams is de halo verrassend genoeg wit, waar de cockpitbescherming bij de meeste andere auto's de zwarte kleur draagt. Ook de grijze zijkant van de auto is zwarter gekleurd dan zijn voorganger. 

De FW41 heeft ten opzichte van de FW40 bovendien slankere sidepods en grotere luchtgeleiders aan de zijkant, de zogenoemde 'bargeboards'. De luchtinlaat van de sidepods is een variant op die op de auto waar Ferrari in 2017 mee reed.

Sirotkin

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op zondag 25 maart met de Grand Prix van Australië. De stoeltjes van Williams worden in 2018 gevuld door Lance Stroll en Sergey Sirotkin.

De 22-jarige Sirotkin is bij Williams de opvolger van de gestopte Felipe Massa en begint zodoende aan zijn eerste seizoen in de Formule 1. De Pool Robert Kubica is dit seizoen reservecoureur bij Williams, dat zoals gebruikelijk rijdt met een Mercedes-motor.

Williams zou aanvankelijk het spits afbijten met de presentatie van de nieuwe auto, maar Haas ging het Britse team woensdag al voor. Red Bull Racing laat de nieuwe wagen komende maandag aan het publiek zien. Daarmee is het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo de derde renstal die de auto presenteert.