Het Formule 1-team van Haas heeft woensdag als eerste de auto voor het komende seizoen gepresenteerd. De Amerikaanse renstal had als een van de weinige teams de datum van de presentatie nog niet bekendgemaakt.

Aanvankelijk zou Williams het eerste Formule 1-team zijn dat de nieuwe bolide zou openbaren. Het Britse team presenteert zijn auto donderdag.

De kleurenstelling van de wagen is iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, toen de auto overwegend grijs-wit was. Nu is bijvoorbeeld in rode letters de naam van het team zichtbaar op de sidepods.

Ten opzichte van de auto van vorig jaar zijn ook de haaienvin en de T-wing verwijderd en de verplichte cockpitbescherming, de zogenoemde halo, toegevoegd.

De omstreden halo moet de coureurs beschermen tegen losgeraakte onderdelen die na een crash kunnen rondvliegen en is afgelopen seizoen verschillende keren getest tijdens trainingen.

Net als vorig seizoen komen Romain Grosjean en Kevin Magnussen in 2018 uit voor Haas. De Fransman en de Deen werden afgelopen jaar respectievelijk dertiende en veertiende in het kampioenschap.

Red Bull

De negen andere Formule 1-teams maakten eerder al bekend wanneer ze hun nieuwe wagen presenteren.

Red Bull Racing laat de nieuwe wagen komende maandag aan het publiek zien. Daarmee is het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo de derde renstal die de auto presenteert.

Mercedes en Ferrari doen hun nieuwe auto op donderdag 22 februari uit de doeken.

Over een kleine twee weken beginnen de Formule 1-teams in Barcelona aan de eerste testsessies. Het nieuwe seizoen begint op 25 maart met de Grand Prix van Australië.