De starttrijden van alle races in de Formule 1 worden met ingang van komend seizoen aangepast. De wedstrijden op zondag zullen voortaan beginnen om tien minuten over het hele uur.

De organisatie wil de tv-kijkers tegemoet komen door de races tien minuten later te laten beginnen dan voorheen het geval was. "Sommige tv-zenders schakelen altijd pas in als de grote wijzer van de klok bovenaan staat en missen daardoor de opbouwende spanning richting de start", meldt de website van de Formule 1.

"In samenspraak met de internationale autosportfederatie FIA heeft de organisatie van de Formule 1 daarom besloten om de lichten pas om tien minuten over het hele uur op groen te zetten."

Sommige races in Europa en de Grand Prix van Brazilië beginnen zelfs een uur en tien minuten later dan de afgelopen jaren. Onderzoek wees uit dat zeker in de zomermaanden de televisie in veel huishoudens pas laat in de middag aan gaat. 

Veel races beginnen daardoor komend seizoen niet om 14.00 uur maar om 15.10 uur. De tijden van de races in Frankrijk en Groot-Brittannië worden aangepast met het oog op het WK voetbal van deze zomer.

Het nieuwe seizoen begint op 25 maart met de Grand Prix van Australië.