Scuderia Ferrari onthult de nieuwe auto voor het komende Formule 1-seizoen op 22 februari. Dat is vier dagen voor de eerste officiële testdag in Barcelona, waar alle teams aanwezig zullen zijn.

Het design van de nieuwe bolide wordt online onthuld, meldt het team maandag. De equipe reist vervolgens af naar het Circuit de Catalunya, waar eerst een filmdag op het programma staat, waarna op maandag 26 februari de eerste officiële meters worden gemaakt.

Ferrari hoopt komend seizoen voort te borduren op 2017. Na een hopeloos 2016 - waarin het vermaarde team geen enkele zege wist te boeken - streed Ferrari met Sebastian Vettel volop mee om de wereldtitel.

De Duitser, die ook komend seizoen wordt vergezeld door de Fin Kimi Raikkonen, kwam tot vijf overwinningen en ging in de zomerstop zelfs aan de leiding in het WK. Hij werd uiteindelijk tweede achter Lewis Hamilton.

President Sergio Marchionne heeft hoge verwachtingen van de nieuwe wagen. Hij zei tijdens het jaarlijkse pre-kerstdiner in Maranello ervan uit te gaan dat Ferrari opnieuw mee zal strijden om de titel.

Laagste aantal rondes voor Verstappen en meer feiten over F1-seizoen
81
Laagste aantal rondes voor Verstappen en meer feiten over F1-seizoen

Red Bull Racing

Eerder meldde ook Red Bull Racing, het team van Max Verstappen, de auto al enkele dagen voor de eerste testdagen klaar te willen hebben. Een datum is nog niet gepland. De afgelopen jaren had Red Bull de nieuwe wagen pas steeds op het laatste moment klaar. 

"Het is onze intentie om tijdens de eerste testdag in Barcelona honderd rondes te kunnen rijden", zei teambaas Christian Horner daarover. "De regels blijven voor een groot deel hetzelfde. De lessen die we hebben geleerd van de RB13 kunnen we daarom meenemen naar de RB14."

De eerste race wordt op 25 maart in Australië verreden.