Max Verstappen is donderdag op de tweede plaats geëindigd bij een verkiezing van teambazen in de Formule 1. Lewis Hamilton werd voor het vierde opeenvolgende jaar gekozen als beste coureur.

Verstappen werd vorig jaar ook al tweede bij de verkiezing, die georganiseerd wordt door Motorsport

Bijna alle tien de teambazen zetten Mercedes-rijder Hamilton op de eerste plek, want de wereldkampioen kreeg 233 van de mogelijke 250 punten. Net als bij een Grand Prix mochten de teambazen 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt(en) toekennen.

Verstappen kreeg 143 punten, waarmee hij Ferrari-coureur Vettel (141) nipt voor bleef. De Duitser moest vorig jaar nog genoegen nemen met de vijfde plek in de verkiezing.

Verstappens teamgenoot bij Red Bull Racing, Daniel Ricciardo, werd net als een jaar eerder vierde met 112 punten. Nieuwkomer Esteban Ocon van Force India kreeg liefst 73 punten en eindigde op de vijfde plek.

WK-stand

In de WK-stand eindigde Verstappen afgelopen seizoen op de zesde plek. Achter Hamilton eindigde Vettel op de tweede plaats en werd Mercedes-coureur Valtteri Bottas derde. De Fin was met een tiende plaats een stuk minder populair in de verkiezing onder de teambazen.

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op 25 maart met de Grand Prix in Australië. Er staan volgend jaar 21 races op de kalender.