Lewis Hamilton is bijzonder te spreken over de hypersofts, één van de twee nieuwe bandensoorten die vanaf volgend jaar door leverancier Pirelli worden toegevoegd in de Formule 1.

Hamilton testte dinsdag in Abu Dhabi met de zachtste band - die roze accenten heeft - en werd positief verrast.

"Ik ben niet de grootste liefhebber van tests, maar het was een positieve eerste dag met de nieuwe banden", zegt de viervoudig wereldkampioen tegen Sky Sports.

"Mijn eerste indruk is dat de hypersoft de beste band is die Pirelli heeft geproduceerd sinds ze terug zijn in de Formule 1. De andere compounds zijn naar mijn idee nog steeds wat te hard, maar het gaat de goede kant op."

Het Italiaanse Pirelli keerde begin 2011 terug als bandenleverancier in de Formule 1. Naast de hypersofts kunnen de coureurs vanaf komend seizoen ook kiezen voor een superharde band, die de kleur oranje heeft.

Alonso

Ook tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso testte op de eerste dag in Abu Dhabi met de hypersofts en de ervaren Spanjaard van McLaren was eveneens positief.

"Het was heel nuttig voor ons om de banden voor 2018 beter te leren kennen. Ze voelden goed aan, ik had de auto prima onder controle", aldus de 36-jarige Alonso.

Op het circuit van Abu Dhabi staat woensdag de tweede testdag op het programma. In tegenstelling tot dinsdag zal Max Verstappen namens Red Bull Racing dan zijn opwachting maken.

Ook Robert Kubica verschijnt opnieuw op het Yas Marina Circuit. De 32-jarige Pool kwam dinsdag namens Williams tot honderd rondes en mikt op een rentree in de Formule 1. Bij Williams is na het afscheid van Felipe Massa een stoeltje vrij.