De bandentest die McLaren deze week zou uitvoeren op het circuit van Interlagos in Brazilië is afgeblazen. De Britse renstal en bandenleverancier Pirelli hebben dat uit veiligheidsoverwegingen besloten.

In Brazilië werden tijdens het afgelopen raceweekend meerdere ploegen slachtoffer van berovingen. Onder meer enkele medewerkers van Mercedes werden onder schot gehouden, waarna ze hun waardevolle eigendommen moesten afstaan.

Ook medewerkers van Sauber, Williams en autosportbond FIA zouden doelwit zijn geweest van een overval. Een poging tot beroving van een busje van Pirelli werd door stafleden voorkomen.

Naar aanleiding van alle gebeurtenissen werd de beveiliging zondag tijdens de race al opgeschroefd, maar zowel McLaren als Pirelli wil de veiligheid van het personeel gezien die gebeurtenissen niet in gevaar brengen. Daarop is besloten de bandentest die voor dinsdag en woensdag op het programma stond af te blazen.

"De veiligheid van ons personeel is altijd onze belangrijkste prioriteit. Gezien de recente gebeurtenissen voelen we dat het een onnodig risico is om hiermee door te gaan", meldt McLaren maandag.

Voor de Britse renstal zou Lando Norris, volgend jaar de offciële testrijder, de test uitvoeren. De 17-jarige Brit is de regerend kampioen in de Europese Formule 3.