Diverse teamleden van het Formule 1-team van Mercedes zijn vrijdagavond opgeschrikt door een gewapende overval bij het verlaten van het circuit van São Paulo.

Coureur Lewis Hamilton bevestigt het nieuws zaterdag nadat de BBC er eerder op de dag al over berichtte. Bij de overval is niemand gewond geraakt.

"Een deel van mijn team werd gisteravond onder schot gehouden bij het verlaten van het circuit hier in Brazilië", schrijft Hamilton op Twitter.

"Er zijn schoten gelost en iemand kreeg een pistool tegen zijn hoofd. Dit is schokkend. Bid alsjeblieft voor de jongens die hier vandaag gewoon weer als professionals aan het werk zijn, ook al zijn ze geschrokken."

Volgens Hamilton, die twee weken geleden bij de Grand Prix van Mexico zijn vierde wereldtitel veiligstelde, is het niet de eerste keer dat een dergelijk incident zich voordoet rondom de Braziliaanse Formule 1-race.

"Dit gebeurt hier ieder jaar. De Formule 1 en de teams moeten er meer tegen doen, er zijn geen excuses", aldus de 32-jarige Brit.

Vooruitblik Formule 1: Pakt Verstappen zijn tweede zege op rij?
365
Vooruitblik Formule 1: Pakt Verstappen zijn tweede zege op rij?

Kogelwerende auto's

De Formule 1-coureurs rijden van en naar hun hotels in São Paulo onder escorte van de politie in kogelwerende auto's. De werknemers van de teams reizen meestal zo onopvallend mogelijk, dus niet in hun gesponsorde kleding.

Zondag staat de Grand Prix van Brazilië om 17.00 uur op het programma. Vorig jaar ging de winst in een regenachtig São Paulo naar Hamilton, voor zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg.

Max Verstappen maakte indruk door na een fenomenale inhaalrace derde te worden. Hij lag destijds met zestien rondes voor de boeg nog op de zestiende plaats.