Teambaas Toto Wolff van Mercedes is bijzonder sceptisch over de nieuwe motor die vanaf 2021 de auto's in de Formule 1 moet aandrijven. 

De internationale autosportfederatie FIA en eigenaar Liberty Media willen vasthouden aan de huidige 1.6 liter V6 turbo hybride motor. Met kleine aanpassingen moet de motor goedkoper en lawaaiiger worden.

Doel is de fans te plezieren en meer fabrikanten te lokken, maar Wolff waarschuwt juist dat de ontwikkeling van die motor hoge kosten met zich meebrengt.

"Het is hun visie en voorstel, maar Mercedes accepteert dit niet", aldus de Oostenrijker in gesprek met de BBC. "Ook de andere teams zijn niet erg onder de indruk. Al met al gaat het om een compleet nieuwe motor en dat betekent een compleet nieuwe investering."

Discussie

Ook bij Renault is er met enige verbazing gereageerd op de plannen. Directeur Cyril Abiteboul noemt het voorstel van de FIA "voer voor discussie".

Mercedes, Ferrari, Renault en Honda zijn nu de vier motorleveranciers. De regels voor de huidige hybride motoren blijven tot het einde van 2020 van kracht.