Daniel Ricciardo start tijdens de Grand Prix van Mexico vanuit het achterveld. De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing heeft voor de race op zondag besloten alsnog zijn motor te laten vervangen.

De Australiër krijgt daardoor een gridstraf van twintig plaatsen en begint vermoedelijk als zestiende of zeventiende aan de Grand Prix. Ook het McLaren-duo Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne en beide Toro Rosso-coureurs Brendon Hartley en Pierre Gasly beginnen om die reden vanuit het achterveld.

Ricciardo had zich aanvankelijk als zevende gekwalificeerd voor de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Doordat hij onder meer de verbrandingsmotor laat vervangen, staat hij die plaats op de grid af.

"Ik zal als zestiende of zeventiende starten", zegt Ricciardo zondag tegen Motorsport.com. "Ik ga alles geven wat ik heb om door het veld te komen."

Vooruitblik Formule 1: Kan Verstappen schitteren op titelfeest Hamilton?
344
Vooruitblik Formule 1: Kan Verstappen schitteren op titelfeest Hamilton?

Al voor het weekend waren er geruchten dat de Australiër zijn motor zou laten vervangen. Ricciardo was met motorproblemen uitgevallen tijdens de vorige race in de Verenigde Staten. De schade bleek toen echter mee te vallen, waardoor hij alsnog met die krachtbron het weekend begon.

Verstappen wisselde dat weekend juist van motor. Hij wist zich vanaf de zestiende plaats op te werken naar de vierde. Hij liep het podium mis door een tijdstraf. De Limburger begint zondag vanaf plek twee aan de Grand Prix van Mexico. Die begint om 20.00 uur.