Renault stapt aan het eind van het seizoen 2017/2018 uit de Formule E om zich volledig te gaan concentreren op de Formule 1. 

Renault was in 2014 een van de grondleggers van het kampioenschap voor elektrische wagens en veroverde de eerste drie jaren telkens de constructeurstitel. Met de Zwitser Sebastien Buemi pakte het team in 2015/2016 ook de wereldtitel voor coureurs. Komend seizoen neemt Nissan de plek van Renault in.

In de Formule 1 heeft Renault een eigen team met de Duitser Nico Hülkenberg en de Spanjaard Carlos Sainz. Ook levert het de motoren aan het Red Bull-team van Max Verstappen.

Die motoren leverden het Franse bedrijf dit jaar veel kritiek op, Verstappen viel in het begin van het jaar meerdere malen uit met motorpech. Renault heeft inmiddels beterschap beloofd. Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull, maakt volgend jaar de overstap van Renault naar een krachtbron van Honda.

Porsche

Terwijl Renault uit de Formule E stapt, treden andere merken als Audi en BMW juist toe. Porsche en Mercedes hebben hetzelfde plan voor 2019.

Het nieuwe seizoen in de Formule E begint op 2 december met de ePrix van Hongkong.