Red Bull Racing dient geen protest in tegen de tijdstraf die Max Verstappen zondag opliep in de Grand Prix van de VS. Volgens teambaas Christian Horner heeft dat geen enkele zin.

De Brit was niet te spreken over de beslissing van de wedstrijdleiding om de 20-jarige Limburger een tijdstraf van vijf seconden te geven. Verstappen reed kort buiten de baan toen hij Kimi Raikkonen passeerde. Hij eindigde daardoor na een inhaalrace niet als derde, maar als vierde.

"De inhaalactie van Max was geweldig", zei Horner tegen Ziggo Sport. "Maar de beslissing van de stewards zal niet worden aangepast en dat is bijzonder vervelend."

Wat Horner vooral tegen de borst stuit is dat er volgens hem met twee maten wordt gemeten. "Het uitdelen van straffen gebeurt enorm inconsequent. Er zijn genoeg andere coureurs buiten de baan beland waar geen straffen aan zijn uitgedeeld."

Horner vindt dat er te snel tot een straf is overgegaan. "Hij is niet gehoord, hij heeft geen kans gekregen om zijn kant van het verhaal te laten horen. Dit is een slechte en inconsequente beslissing."