Teamgenoot Ricciardo verrast door vroege contractverlenging Verstappen

Daniel Ricciardo is verrast door de vroege contractverlenging van teamgenoot Max Verstappen bij Red Bull Racing, maar de Australiër verwacht geen voorkeursbehandeling voor de Limburger. 

"Naar buiten toe krijgt Max veel aandacht, maar intern is er sprake van gelijkheid en wordt Max zeker niet bevoordeeld'', zegt de Australiër op de website van de Formule 1. 

Verstappen verlengde vrijdag zijn in 2019 aflopende contract met een jaar. De Nederlander ligt nu tot eind 2020 vast bij de Oostenrijkse renstal. Ricciardo is sowieso volgend jaar verzekerd van een zitje bij Red Bull, maar hij weet nog niet of hij de jaren daarna ook nog bij het team rijdt.

"Het zou kunnen, maar verwacht van mij geen snel besluit. Ik was verrast door het moment, zo vroeg al, maar ik weet ook dat Verstappen zich gelukkig voelt bij het team. Dus in die zin ben ik weer niet verrast."

Wereldkampioen

Ricciardo moest aanhoren dat de leiding van Red Bull wel degelijk een team rond Verstappen wil bouwen. Topman Helmut Marko sprak de ambitie uit dat Red Bull van Verstappen de jongste wereldkampioen wil maken. "Ze roepen dat in de media, maar binnen het team merk ik er niets van."

Op het Circuit of the Americas klokte Verstappen vrijdagavond in de eerste en tweede vrije training respectievelijk de vierde en tweede tijd. Zaterdagavond volgen de derde vrije training en de kwalificatie, waarna op zondag de race op het programma staat.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton kan zondag in theorie al zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 veroveren. De voorsprong van de Brit op Vettel, de nummer twee in de WK-stand, bedraagt 59 punten. Er zijn nog vier Grands Prix te gaan.

Tip de redactie