Max Verstappen krijgt komend weekend bij de Grand Prix in de Verenigde Staten naar verluidt een nieuwe motor in zijn auto. Dat betekent dat de 20-jarige Limburger een gridstraf wacht.

Verstappen wordt voor de GP van zondag in Austin tien plekken naar achteren gezet in de startopstelling, zo meldt Auto Motor und Sport donderdagavond. Voor de coureur van Red Bull Racing is het namelijk al de zesde keer dit seizoen dat er gesleuteld wordt aan zijn motor. 

Begin september voor de Grand Prix van Italië kreeg Verstappen voor het laatst een gridstraf. Toen kreeg de Nederlander een nieuwe verbrandingsmotor en een nieuw hybridesysteem (MGU-H).

Deze nieuwe motor van Renault, die voor meer kracht en betrouwbaarheid moet zorgen, wordt komend weekend waarschijnlijk ook aangebracht in de auto van Toro Rosso.

Ricciardo

Daniel Ricciardo, de ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, hoeft niet te vrezen voor een gridstraf. De auto van de Australiër krijgt volgende week voor de Grand Prix van Mexico pas een nieuwe motor. 

De race in Austin begint zondag om 21.00 uur Nederlandse tijd. Op vrijdag en zaterdag zijn eerst nog de vrije trainingen en de kwalificatie.

Live op de hoogte blijven van de Grand Prix van de Verenigde Staten? Download de NUsport-app.